Follow

Sunday, 12 June 2011

TENTANG MEMILIH PASANGAN !

Assalamualaikumwarahmatullah !
hey all reader !
si gadis chubby ni nak berceloteh disini .
bole takk ?
harapharap korang suka lah ye ?
tak sukaa ?
takpa !
SENYUM :) . tak perlu kata apa apa ! hehe .

dalam memilih pasangan , perkara apaa yang di ambil kira ye ?
hmm . tak payah nak runsing runsing .
dalam ISLAM kan dah ada sebut cara nak pilih pasangan kann ?

actually pasangan atau cinta tak perlu dicari .
cinta sejati akan datang dengan sendiri apabila sudah tiba masanya.
SETUJU ?
setuju kann kan kan ?

kepada yang nak cari pasangan tuh ,
haa mai sini leyha nak habaq mai kat hangpa semua nah :)
dalam ISLAM kan dah ada sebut .

KAIFIAT MEMILIH PASANGAN MENURUT ISLAM :)
keturunan
harta
kecantikan
ketaatan
mereka dalam beragama
*ceywah belajar masa FORM5 ney :P

ramai yang nak cari pasangan yang lawa lawa , cute cute , smart smart , kacak kacak kann ?
memang kena cari yang lawa , yang smart .
tapi lawa and smart dari segi apaa ?
lawa dalam pertuturan nya ,
bila mengeluarkan suara ada lemah lembutnya , ada sopan santunnya ,
smart dalam beribadah .
smart dalam akhlaknya.
beriman dan bertakwa kepada TUHAN ,
mengABDIkan diri sebagai HAMBA di muka bumi ALLAH .

nak mencari CINTA ?
carilah cinta terhadap MAHA PENCIPTA terlebih dahulu ,
nak melepaskan RINDU ?
lepaskan lah rindu terhadap RASULLULLAH dan ALLAH dahulu .
nak mencari KASIH SAYANG ?
kasih sayang terhadap yang MAHA ESA terlebih dahulu !


seandainya cinta , rindu dan kasih sayang terhadap Allah dan Rasullullah telah tercari
maka cinta sejati akan hadir menjadi milik
anda sekalian alam ,
bersyukurlah dengan kurniaannya ,
kerana
anugerahnya adalah yang terbaik buad kita semua .


masih ingat ayat ini ?

" kadangkadang Allah sembunyikan matahari ,
Dia hadirkan petir dan hujan .
kita tercari cari kemana hilangnya matahari
ruparupanya Allah hadiahkan kita pelangi "


cinta kerana nafsu ?
cinta kerana syaitan ?
cinta kerana ALLAH ?
ya , cinta kerana ALLAH !


                                                         
                                                       

itulah yang dinamakan SYURGA CINTA :)
semoga bertemu dengan pasangan anda :)

berbahagialah orang yang menjadi tuan untuk dirinya ,
menjadi pemandu untuk nafsunya ,
dan menjadi kapten untuk bahtera hidupnya ;)


assalamualaikum !


Do Leave A Comment . Suka ? Like Jer Ye ;)

2 comments:

✖sLp mE pLz™✖ said...

romantisnya...

ZALEHAZAINUDIN said...

romantis ke ? ehehhe , biase jea . btw , thanks :)