Follow

Sunday, 12 June 2011

Bila LELAKI MERAJUK ?

Assalamualaikum .
hye semua ! sihatsihat ke sayang2 ku ?  hehe .
rajin bebenor la ye leyha pepagi bute ney nak post entry .
actually dah lame terpikir nak post entry macam ney .
hohoo ,
tgok tuhh ,
BILA LELAKI MERAJUK ?


sebelum tuh , kenalpasti dulu bila masa lelaki merajuk ,
nak tahuu takk ?
haa , meh sini nak habaq mai ! hehe !

TANDA-TANDA LELAKI MERAJUK ? BENARKAH ?
  • diam seribu bahasa .
  • buat tak tahuu jea kan .
  • menolak untuk makan bersama .
  • bermasam muka .
  • matikan henfon.
  • marah-marah .
  • tak nakk jumpa kann .
and berbagai macam lagi lah kann tanda tanda diorang merajuk . yang tersenarai kat atas tuh pada pandangan leyha lah kan .

bila LELAKI merajuk ? eewww ! macam pelik pon adaa kekadang kann .
haha ,  S O R RY lah kepada lelaki yang kuad merajuk tuh ye ?
sorry lah kalau statement ney menyakitkan hati korang kan .
ney just mengikut persepsi leyha lahh .
leyha actually rasa bosan bila adaa kawan lelaki yang kuad merajuk . err !
unless lah kalau yang merajuk tuh perempuan .
kalau perempuan tuh biasaa lahh kan ,
and leyha sendiri tak suka bila leyha sendiri yang merajuk .
tak percaya ?
betoll . leyha kalau boleh memang nak elakkan sangat lah MERAJUKMERAJUK ney .

lagipun ADAA APAA DENGAN MERAJUK ?
hohoo . menyusahkan gurl tuh nak pujuk jea kan . haha
hm . nak dapatkan PERHATIAN and KASIH SAYANG yang lebih eh ?
PERLUKAH MERAJUK ?
maybe adaa yang nak dapat kan perhatian jugak kann .
and nak dapatkan kasih sayang .
baru lah diorang rasa disayangi kan ?
tak salah kalau nak merajuk .
tapi jangan nak lebihlebih .
kekadang lelaki lebih MANTAP merajuknye dari perempuan .
haishhh !


so . bila lelaki merajuk , yang korang PEREMPUAN nak buad apaa yaa ?
hm . kalau leyha lah . leyha takkan pujuk .
leyha buad tak tahuu jea ,
hehe . malas jea rasaa nak pujuk .
if dia tak contact leyha ? lagi lagi lahh tak contact dia .
tapi jangan lah amalkan tau kalau nak hubungan korang tak hancur berderai :)


kalau sampai dua dua masingmasing tak nak mengalah .
mengalah lah wahai si GADISGADIS yang comelcomel di luar sana .
lelaki suka dekad perempuan yang lemah lembut .
korang pandai pandai lah buad ayat .
sebab laki ney cepat cair dengan ayat manismanis korang .
pandai pandai lah korang tackle hati dia balik !
ceywahh ! memandai jea leyha ney .
tapi korang ikhlas lah dalam mengalah tuh .
jangan lah nak ungkit ungkit pulak .
buad don noe jea .
lama lama akan okay jugak kan bila kita tak buka topik pasal tuh lagi .

haa ! tu diaa lahh , kalau MERAJUK kan susah dibuadnya ,
so , tak payahh nak merajuk yahh ?
cool sajaa , saling memahami, saling mempercayai !

so BOYS and GURLS yang dekad luar sanaa tuh .
buangbuang sifat MERAJUK korang tuh yah .
nanti korang jugak yang akan merana ,
daripada BAHAGIA jadi DERITA !

semoga berbahagia selalu .
JODOH PERTEMUAN di tangan TUHAN .
setiap yang tercipta pasti ada pasangannya .
LANGIT DAN BUMI.
BULAN DAN MATAHRI .
ISI DAN KUKU ,
dan sebagainya lahh ;)
and the most important .
HEART TO HEART .
hehe .


be the best among the best !
assalamualaikum !





Do Leave A Comment . Suka ? Like Jer Ye ;)

No comments: